Laminaat en Marmoleum

Laminaatvloeren van Leemreize staan voor een authentiek uiterlijk, robuustheid en eenvoudig onderhoud. Daarvoor zorgen wij door een hoge kwaliteitsstandaard bij het verwerken en veel aandacht voor de stijl bij de designkeuze. Ons actuele assortiment omvat houtdessins van inheemse houtsoorten zoals eik, spar of walnoot en oppervlakken die eruitzien als tegels, leisteen, zandsteen, of zelfs metal.

Onze laminaat vloeren zijn bovendien bijzonder ongevoelig voor krassen, antistatisch en geschikt voor vochtige ruimtes.* Vrijwel alle onze laminaatvloeren zijn ook verkrijgbaar met geïntegreerde geluidsreductie.

Modern laminaat combineert het beste van design en technologie, is mooi en makkelijk te onderhouden en sterk genoeg voor de belastingen van het dagelijks leven. Er is voor iedereen en voor elke ruimte een passende, sterk soort te vinden: van klassieke houtmotieven tot hedendaagse trends. Zelfs voor badkamers en keukens zijn er mogelijkheden. Onze laminaatvloeren zijn gemaakt van natuurlijke en hernieuwbare materialen en kunnen worden gerecycled.

Marmoleum, duurzaam en natuurlijk.

Natuurlijke grondstoffen
Marmoleum wordt gemaakt van 97% natuurlijke materialen, 72% daarvan is snel herwinbaar en 43% is gerecyclede content. Jute en vlas zijn jaargewassen die net als tarwe en maïs worden geoogst. Het winnen van hars is een continu proces, terwijl het houtmeel, een afvalproduct van de houtindustrie, afkomstig is uit Europese productiebossen. Kalksteen is in overvloed beschikbaar. Deze simpele, natuurlijke ingrediënten vormen samen het linoleum.

Optimale levenscyclus
Na een levensduur van dertig jaar kan de cyclus opnieuw beginnen. Het Marmoleum kan worden vermalen en vervoerd omdat het afbreekbaar is. Bij verbranding levert het een hogere calorische waarde op en meer thermische energie dan de energie die tijdens de productie wordt verbruikt. En zo sluit de kringloop zich volledig. Allemaal ten gunste van de natuur.