Tapijt

Heerlijk zacht, verend door de ruimte lopen. Een gevoel van rijkdom, dat is tapijt op de vloer.

Wat wij belangrijk vinden bij het samenstellen van onze collecties? Een stijlvolle en eigentijdse vloer die bij u past. We kijken en luisteren eerst naar u en professionele gebruiker. Daarom vindt u in onze collecties honderden soorten tapijt voor minstens zoveel toepassingen.

Zacht tapijt voor moeders. Voordelig tapijt voor starters. Duurzaam tapijt voor ondernemers.  Gemaakt van kwalitatief hoogwaardige grondstoffen en materialen, en leverbaar in talloze kleuren en dessins.

Wilfried Leemreize heeft al sinds 2007 de breedste collectie vloeren en raambekleding van Nederland. Van tapijt, vinyl, laminaat, PVC- en houten vloeren deurmatten. Bovendien beschikken we over vele specialistische producten, zoals trapbekleding en accessoires zoals karpetten en traplopers. Tel daar onze interieur- en montageservice bij op en je voelt je helemaal thuis bij Leemreize in Zeddam

Heerlijk zacht en vriendelijk warm

Wie een ruimte binnengaat waar tapijt is toegepast, krijgt al gauw een behaaglijk en comfortabel gevoel. Dat komt omdat tapijt warmte en sfeer uitstraalt. Wij hebben vele moderne en speelse kleuren, dessins en structuren verkrijgbaar en daardoor goed te combineren met de rest van uw interieur.

Geluiddempend

In een kale ruimte worden gewone leefgeluiden zoals praten, de TV, de radio en het getik van hakken al gauw onaangenaam. In flats of appartementen zijn vooral de zogenaamde contactgeluiden berucht: geluid dat doordringt via de vloer naar het onderliggende plafond.

Tapijt biedt hier een oplossing voor.

Tapijtvezels weerkaatsen het geluid niet, maar absorberen het. Hoe dikker het tapijt, des te groter het effect van geluidsisolatie.

Warmte-isolerend en energiebesparend

Op blote voeten door het huis lopen? Kinderen die op hun kamer op de grond een spelletje spelen? Met tapijt op de vloer wordt dit allemaal heel comfortabel, omdat tapijt warmte isoleert.

Tapijt in combinatie met ondertapijt, zorgt namelijk voor een nog betere isolatie van de warmte. Als gevolg van deze warmte isolatie kan de thermostaat bovendien een stukje lager en kunt u hiermee energie besparen (gemiddeld 4 tot 5%; in een strenge winter zelfs 10%).

Veilig

Tapijt is stroef. Dit betekent dat het risico van uitglijden op een vloer met tapijt een stuk kleiner is dan op een gladde vloer. Mocht u toch vallen dan is de kans op verwondingen kleiner omdat tapijt zachter en meer verend is. Ook een gladde trap wordt veiliger door het met tapijt te bekleden.